logo

 A LENGYEL INTÉZET 75 ÉVE
KÖSZÖNTŐK TÖRTÉNETÜNK AZ INTÉZET MA RÓLUNK ÍRTÁK GALÉRIA KVÍZJÁTÉK KIADVÁNYAINK AJÁNLÁSOK Szerzök AZ INTÉZET 75 ÉVE


Orsolya Németh Németh Orsolya

Nyelvtanárnő

LENGYEL NYELVKURZUSOK

A Lengyel Intézetben évtizedek óta folyik nyelvtanítás, bátran kijelenthetjük, hogy generációk sajátították itt el ezt a nyelvet. A jelenlegi rendszerben hét félévből áll a teljes „képzés”, minden szinten, kezdőtől egészen a felsőfokú nyelvvizsgáig. Kurzusainkon a legkülönfélébb korosztályokból is akadnak jelentkezők, a motivációk is elég különbözőek. A rengeteg magyar-lengyel vegyes házasság, párkapcsolat esetében a cél, hogy elsajátítsák párjuk anyanyelvét. Emellett egyre több az olyan cég, ahol szükség van lengyelül tudó munkaerőre. Sokakat önmagában a „lengyel, magyar két jó barát” kezdetű legendás közmondás, egyfajta Lengyelország iránti nosztalgia ösztönöz nyelvtanulásra.

   
Éppen ezért, mi nyelvtanárok nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a nyelvtanítás mellett a lengyel kultúrával valamint szokásokkal is megismertessük a diákokat. Ebben a munkában nagy segítségünkre vannak a Lengyel Intézet programjai, mivel így a diákok testközelből találkozhatnak a lengyel kultúrával. Bízunk benne, hogy valamennyi szerepünk nekünk is van ebben. A lengyel nyelv tanítása semmivel össze nem hasonlítható érzés, amikor tanulóink későbbi sorsát követve azt látjuk, hogy boldogulnak a munkában, az életben a Lengyel Intézet tanfolyamain megszerzett tudásukkal. Jelenleg hat nyelvtanár tartja a Lengyel Intézet lengyel nyelvkurzusait: Elżbieta Forusińska-Hamar, Virág Szilvia, Iga Zeisky, Dürr Éva, Németh Orsolya és Sárossy Bence.

Karácsonyi este lengyel nyelvtanfolyam résztvevőivel (2013)
Karácsonyi este lengyel nyelvtanfolyam résztvevőivel (2013)


AZ INTÉZET MA

» Bevezető » Zene, színház, tánc » Film, kiállítások » PR, sajtókapcsolatok, irodalom » Képzőművészet » Közdiplomácia » Lengyel Nyelv    - Mitrovits Miklós    - Kovács István    - Prof. Dr hab. Janusz
     Bańczerowski
   - Ráduly Zsuzsanna    - Gömöri György    - Kálmán Nagy László    - Németh Orsolya » Adminisztráció » Könyvtár

@2014 Lengyel Intézet, Budapest

1065 Budapest, Nagymező utca 15.Impresszum | Köszönetnyilvánítás