logo

 A LENGYEL INTÉZET 75 ÉVE
KÖSZÖNTŐK TÖRTÉNETÜNK AZ INTÉZET MA RÓLUNK ÍRTÁK GALÉRIA KVÍZJÁTÉK KIADVÁNYAINK AJÁNLÁSOK Szerzök AZ INTÉZET 75 ÉVE


MÁria Békey Békey Mária

A Lengyel Intézetben 2009 óta

könyvtár

A Lengyel Intézet könyvtára egy közel tízezer könyvet, köztük hangoskönyveket, valamint folyóiratokat és filmeket tartalmazó gyűjtemény. Főként a klasszikus és kortárs lengyel irodalmat, valamint magyar művek lengyel nyelvű fordításait gyűjtjük. A szépirodalom mellett a humán területek lengyel vonatkozású szakirodalma jelenik meg hangsúlyosan gyűjteményünkben: irodalomtörténeti és nyelvészeti munkák, a lengyel kultúrát, néprajzot, Lengyelország történetét és földrajzát ismertető művek, a kézikönyvtárban lexikonok, enciklopédiák, egy- és többnyelvű szótárak.

   
A rendszeresen frissülő állomány részét képezik továbbá az útikönyvek, nyelvkönyvek és a kortárs lengyel gyermekirodalmi kiadványok is. A könyvtár állománya döntő részben lengyel nyelvű. Olvasóink zöme a helyi lengyel közösség tagjai, a magyarországi egyetemek lengyel szakos hallgatói és a Magyarországon tanuló lengyel egyetemisták közül kerül ki, de oktatók, kutatók, műfordítók is használják a gyűjteményt. 2014 óta a könyvtári katalogus online elérhető.

A Lengyel Intézet könyvtára (2014)
A Lengyel Intézet könyvtára (2014)

AZ INTÉZET MA

» Bevezető » Zene, színház, tánc » Film, kiállítások » PR, sajtókapcsolatok, irodalom » Képzőművészet » Közdiplomácia » Lengyel Nyelv » Adminisztráció » Könyvtár

@2014 Lengyel Intézet, Budapest

1065 Budapest, Nagymező utca 15.Impresszum | Köszönetnyilvánítás