logo

 A LENGYEL INTÉZET 75 ÉVE
KÖSZÖNTŐK TÖRTÉNETÜNK AZ INTÉZET MA RÓLUNK ÍRTÁK GALÉRIA KVÍZJÁTÉK KIADVÁNYAINK AJÁNLÁSOK Szerzök AZ INTÉZET 75 ÉVE


AZ INTÉZET MA


A Lengyel Intézet a lengyel kultúrát mutatja be a maga sokszínűségében a magyar közönségnek, az Intézet székhelyén és számos más helyszínen – túlnyomó részben magyar partnerekkel együttműködve. A kultúrát tágan értelmezzük, ide tartozik a képzőművészet színház, film, zene, tánc, irodalom, illetve a társadalmi és tudományos élet, emberi alkotás (pl. építészet, civil társadalom, független kultúra) egyéb területei is.

Koncerteket, lengyel filmszemléket, zenei fesztiválokat szervezünk, olyanokat, mint például a Lengyel Filmtavasz, a Polish Focus, vagy a Polish Jazz For Budapest, miközben lengyel műfordítások, irodalmi, zenei kiadványok létrejöttét is támogatjuk. Gazdagítjuk a Lengyelországról szóló ismereteket. Ott vagyunk az oktatási vásárokon. Igyekszünk hozzájárulni a tudományos kapcsolatok fejlődéséhez és elmélyítéséhez, tájékoztatást nyújtunk az aktuális ösztöndíj lehetőségekről. Történelmi vetélkedőket, műfordítói, képzőművészeti pályázatokat hirdetünk egyetemi hallgatóknak, és középiskolás magyar diákoknak. Támogatjuk a magyar egyetemeken működő lengyel szakokat, lengyel nyelvi lektorátusokat. Tanulmányutakat szervezünk Lengyelországba újságíróknak és a magyar kulturális élet képviselőinek. A Lengyel Intézet székhelyén lengyel nyelvkurzusokat szervezünk. Kínálatunkban időről időre ifjúsági és gyerekrendezvények, különleges családi programok is szerepelnek.

Átlagosan 100 projektben veszünk részt évente, minek következtében a lengyel kultúra híre tizenezrekhez jut el, a médián keresztül pedig akár ennek többszöröséhez is.


   
Interjú a Filmtavasz vendégével, Jan Kidawa-Błońskival, a Kicsi rózsa c. film rendezőjével (2011)
Interjú a Filmtavasz vendégével, Jan Kidawa-Błońskival, a Kicsi rózsa c. film rendezőjével (2011)

Robert Więckiewicz a Wałęsa – A remény embere magyarországi bemutatóján (2014)
Robert Więckiewicz a Wałęsa – A remény embere magyarországi bemutatóján (2014)

AZ INTÉZET MA

» Bevezető » Zene, színház, tánc » Film, kiállítások » PR, sajtókapcsolatok, irodalom » Képzőművészet » Közdiplomácia » Lengyel Nyelv » Adminisztráció » Könyvtár

@2014 Lengyel Intézet, Budapest

1065 Budapest, Nagymező utca 15.Impresszum | Köszönetnyilvánítás