logo

 A LENGYEL INTÉZET 75 ÉVE
KÖSZÖNTŐK TÖRTÉNETÜNK AZ INTÉZET MA RÓLUNK ÍRTÁK GALÉRIA KVÍZJÁTÉK KIADVÁNYAINK AJÁNLÁSOK Szerzök AZ INTÉZET 75 ÉVE


Dávid Zsoldos Zsoldos Dávid

Kulturális kommunikációs szakember,
az LS Media Network
ügyvezető igazgatója

Egyetlen nemzet kulturális teljesítménye, öröksége sem értelmezhető önmagában – a kultúra egyik fontos ismérve éppen az, hogy kapcsolódásain keresztül születik meg és fejti ki hatását. Chopin lengyelségének elválaszthatatlan része a francia kultúra, ahogyan Liszt is magyar zeneszerzőként lett a német zene – franciául beszélő – meghatározó alakja.

A középszert még érinteni sem óhajtanám – Vándorkiállítás a Chopin év keretében (2010)
A középszert még érinteni sem óhajtanám – Vándorkiállítás a Chopin év keretében (2010)


   
A budapesti Lengyel Intézet tevékenysége az elmúlt évtizedekben pont azért válhatott jelentőssé a hazai kulturális életben, mert nem csupán kulturális nagykövetként népszerűsítette a lengyel művészek alkotásait, hanem mindvégig érzékenyen figyelt a befogadó közegre, szoros kapcsolatokat ápolt és kereste az együttgondolkodást a magyar alkotókkal, előadókkal, intézményekkel is. Számos projektben volt szerencsém megtapasztalni az Intézet munkatársaitól ezt a nyitottságot és érzékenységet – és biztos vagyok abban, hogy ennek jegyében a következő legalább 75 évük is hasonlóan sikeres lesz.
A Chopin Év plakátja. Szerző: Krzysztof Ducki (2010)
A Chopin Év plakátja. Szerző: Krzysztof Ducki (2010)

AZ INTÉZET MA

» Bevezető » Zene, színház, tánc    - Kriston Wojtek    - Zsoldos Dávid    - Bognár Attila    - Göz László    - Tompa Andrea    - András Csonka    - Szefcsik Zsolt    - Szabó György » Film, kiállítások » PR, sajtókapcsolatok, irodalom » Képzőművészet » Közdiplomácia » Lengyel Nyelv » Adminisztráció » Könyvtár

@2014 Lengyel Intézet, Budapest

1065 Budapest, Nagymező utca 15.Impresszum | Köszönetnyilvánítás