logo

 A LENGYEL INTÉZET 75 ÉVE
KÖSZÖNTŐK TÖRTÉNETÜNK AZ INTÉZET MA RÓLUNK ÍRTÁK GALÉRIA KVÍZJÁTÉK KIADVÁNYAINK AJÁNLÁSOK Szerzök AZ INTÉZET 75 ÉVE


Ágnes Répás Répás Ágnes

Kommunikációs igazgató
Budapest Film Zrt.

A Budapest Film Zrt. évről évre számtalan fesztiválnak, nemzeti filmhétnek ad otthont, de valamennyi közül a legrégebbi és a legkedvesebb a Lengyel Filmtavasz. A Lengyel Intézettel közösen szervezett – eleinte néhány napos, mára már egy hetes – mustra hamar kinőtte a kisebb mozikat (Bem, Szindbád) és megtalálta végleges helyét a Művészben. Legnépszerűbb programunk valódi ünnepségsorozat: az elmúlt két évtizedben felejthetetlen pillanatokat, igazi kulturális kincseket kaptunk nem csak a bemutatott filmektől, hanem a hozzánk érkező vendégektől is. A vetítéseket követő találkozások, beszélgetések nem egyszerű kísérőprogramok, ugyanolyan várakozás övezi, mint egy film premierjét.

   
A nézői kérdésekből is jól látható, hogy a Lengyel Filmtavasz közönsége művelt, érzékeny, filmértő emberekből áll össze. Korszakok váltották egymást körülöttünk, de abban biztosak lehettünk, hogy a lengyel-magyar kulturális kapcsolatok minden tavasszal újra nyílnak és újabb különleges csemegékkel ajándékozzák meg a közönséget. Külön köszönet illeti a Lengyel Intézet munkatársait, akikkel igazi öröm dolgozni és akik lelkesedése, filmek iránti elkötelezettsége lenyűgöző. Kedves lengyel barátaink, köszönjük a sok szép együtt töltött napot és estét, készítsetek továbbra is jó filmeket, mert Budapesten mindig nagy örömmel fogadjuk őket!


Lengyel Filmtavaszok plakátjai (szerző: Krzysztof Ducki)
Lengyel Filmtavaszok plakátjai (szerző: Krzysztof Ducki)

AZ INTÉZET MA

» Bevezető » Zene, színház, tánc » Film, kiállítások    - Takács Małgorzata    - Répás Ágnes    - Pörös Géza    - Krzysztof Dydo » PR, sajtókapcsolatok, irodalom » Képzőművészet » Közdiplomácia » Lengyel Nyelv » Adminisztráció » Könyvtár

@2014 Lengyel Intézet, Budapest

1065 Budapest, Nagymező utca 15.Impresszum | Köszönetnyilvánítás